website statistics

Релакс Муун

Posted by admin 02/03/2024 0 Comment(s)

Продуктът Релакс Муун на „Алдагон-храна за дракони“ е хранително-билкова комбинация на изключителни бионалични вещества и екстракти, способни ефективно да подпомогнат адаптацията на животинският организъм към критични физиологични промени. Синергично съчетаните билки – Валериана и Пасифлора с добре проучените жизненоважни витамин В1, аминокиселини Л- трптофан, антиоксиданти и магнезиев оксид осигуряват мощна формула за подкрепа и защита на нервната система, здравето на целият организъм и по специална помощ за противостресовите буфери –  надбъбречните жлези.
Валериана, известна още и като лечебна дилянка, е една от най-популярните билки за нерви. Тя се използва широко, когато става дума за изнервеност, стрес, безпокойство и по-сериозни заболявания, свързани с нервната система. Големият плюс на валериана е естественият произход на съставката и това, че е изцяло натурален продукт. Използва се като: седативно, антиконвулсантно, обезболяващо средство. Има облекчаващ ефект при: неврози, хронично безспокойство, спазми на стомашно-чревния тракт, повишена възбуда на нервната система. Важно е да отбележим, че седативният ефект далеч не е силен и е по-скоро тип притъпяване на напрежението, отколкото същински седатив. И още: валериана е средство за временно облекчаване на нервната система. Освен за облекчаване на нервни състояния, валериана има още няколко, не толкова популярни, свойства като: облекчаване на мускулното напрежение - естествено успокоително и спазмолитик, действа като мускулен релаксант,  за сърдечното здраве - пряко и положително действие върху здравето на сърцето.
 Пасифлора е билка известна със способността да намалява и  влияе благоприятно при състояния на тревожност, раздразнителност, страх и безпокойство, вследствие на стрес. Едно от най-типичните й приложения  е за терапия на тревожност и възбуда. Повишава нивото на гама-аминомаслената киселина (ГАМК) в мозъка. Това е невромедиатор, който намалява мозъчната активност, с което спомага за релаксиране на организма. Тя съдържа биоактивни съединения като алкалоиди, флавоноиди и кумарини, които помагат на организма да се справя със стресови състояния. Тази билка се използва традиционно като успокоително средство, отпускащо и релаксиращо  нервната система. Освен това, има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, като подобрява сърдечната функция. Пасифлора съдържа антиоксиданти, които помагат на организма да се бори със свободните радикали и да поддържа здравето на клетките. Билката е известна и със своите антиспазматични свойства, които могат да бъдат полезни за облекчаването на някои видове спазми и болки — особено тези, свързани с гладката мускулатура (при кастрация), облекчава симптомите и подпомага лечението на стомашни проблеми и при лечение на язви в стомаха.
 Основният принос на магнезиевият оксид е в подкрепа на мускулите, при обща слабост,  лесна уморяемост и други. Магнезий е минералът, от който зависи нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото. Неговата биологична роля е значима, а функциите, които изпълнява са много. Магнезият е от жизнено важно значение за редица ензимни реакции в тялото и регулира секрецията и транспорта на много хормони и невромедиатори. Той е важен електролит, който подпомага абсорбцията на калций, фосфор, натрий и калий. Подобрява усвояването на витамините от В групата, особено тиамин – В1. Има ключово значение както за физическото, така и за когнитивно здраве. Той осигурява нормалното функциониране на сърдечно-съдовата, ендокринната, нервната и имунната системи. Регулира сърдечния ритъм, грижи се за здравината и устойчивостта на костите, намалява умората и стреса. 
Л-триптофан е есенциална аминокиселина, която играе решаваща роля в производството на невротрансмитери като серотонин и мелатонин, отговорни за регулирането на настроението, съня, апетита и други физиологични функции, важни за поддържането на здрава нервна система. Тъй като организмът на животните не може да произведе самостоятелно л-триптофан е необходимо той да се набави от храната или под формата на хранителни добавки. Ползи от приема на Л-триптофан са: допринася за нормалното функциониране на нервната система през деня и нощта, осигурява спокоен и нормален сън, подпомага при нервно напрежение, подобрява настроението, спомага за намаляване нивата на стрес и напрежение, отпуска и релаксира организма, допринася за справяне с тревожност и депресия, помага за намаляване на апетита при повишен стрес, намалява усещането за отпадналост и умора.
Витамин В1 или тиамин е витамин, който е много важен за метаболизма и функцията на нервните клетки (невроните). С помощта на това вещество невроните произвеждат енергия в електроцентралите на клетките, така наречените митохондрии. Без витамина има намалено използване на глюкоза и кислород и по този начин загуба на функция и в крайна сметка структурно увреждане на мозъка. Като коензим, той е основно вещество за нервната система, както и за въглехидратния и следователно енергиен метаболизъм и е необходим за следните процеси: превръща въглехидратите в енергия, важен е за протеиновия метаболизъм, особено във връзка с някои аминокиселини като левцин, валин или изолевцин. Проводимостта на нервите се регулира от витамин В1 и за това централната нервна система изисква тиамин за защита на нервните влакна.
Синергичният ефектът от всичко изброено по горе в Релакс Муун: съдействие на „уморените” надбъбречни жлези за увеличаване на стресоустойчивостта, успокоение, свръхемоционалност и други стресови симптоми, леко адаптиране към физиологичните промени, постигане на хормонална хармония, физически и емоционален баланс.
Натуралния състав на Релакс Муун го прави подходящ за подпомагане лечението на заболявания на нервната система – нервнопаралитични парези и парализи. При стресови ситуации, причинени под въздействието на: силни и стряскащи звуци, фойерверки, заря, промяна на жизнената среда и обстоятелства, смяна на собственик, при придобита не наследствена епилепсия, при много силна хронична болка причинена от артрит, артрози и дегенерация на ставни повърхности, посещения при ветеринар, посещения при фризьор, пътувания, кастрация и при свръх активни и агресивни кучета.
За още по-добри резултати, Релакс Муун може да се използва и в комбинация с другите продукти от серията на „Алдагон-храна за дракони“.
Препоръка: Всички добавки на „Алдагон-храна за дракони“ е препоръчително да се дават като награда по време на игра и забавления.

Leave a Comment