website statistics

Гастро Комфорт

Posted by admin 02/03/2024 0 Comment(s)

Гастро Комфорт

 

Гастро Комфорт на „Алдагон-храна за дракони“ е натурална хранителна добавка за здарв храносмилателен тракт при кучета и котки с билкови екстракти от Кестен (Castanea sativa Mill) 400mg и Бял трън (Silybum marianum Silymarine) 40mg. Тя е допълваща  добавка, която спомага за поддържане на балансирана чревна микробиална флора, здрав черен дроб, като предпазва чернодробните клетки от свободните радикали и токсични вещества, подпомага и  регулира храносмилателните процеси.
Използва се и в случаи  на хранителни разстройства,  по време на лечение с антибиотици, натравяне и други стомашно-чревни неразположения, като успокоява  стомашно-чревният тракт, черният дроб и в частност  лигавицата на червата.
Прилага се в комбинация с прием на пробиотик, като усилва неговото действие, предпазва и съхранява пробиотичните бактерии, спомага за тяхното по силно действие, като потиска развитието на патогенни бактерии.
Подходяща е при смяна на сезоните – особено от есенният към зимният.
Екстракта от кестен  е източник, богат на витамини, минерали, диетични фибри, здравословни ненаситени мазнини, включително олеинова киселина, която е полезна за здравето на сърцето и зрението. 
 Витамин С в състава му действа като антиоксидант, поддържа имунната система и подпомага производството на колаген.
Витамините от група В, като В6, фолат, тиамин и рибофлавин,  са от фундаментално значение за  поддържане на мозъка  - здрав и защитен, подобряват мозъчната функция  и  участват в  производството на енергия и поддържане  здравето на клетките. 
Минералите  калий, магнезий и мед, са необходими за различни телесни функции. Калий – защитава сърцето и намалява някои рискове от възникване на сърдечни заболявания. Манган е необходим за нормалната функция на клетките, играе важна роля за здравето на костите и може да осигури защита срещу определени заболявания, например остеопороза. Мед - важен компонент в различни ензимни системи. Необходим е за образуването на пигменти, за клетъчния енергиен метаболизъм и синтеза на компонентите на съединителната тъкан – еластин и колаген. Поради това метаболизмът на кожата зависи от достатъчното снабдяване с мед. Повишена нужда може да възникне по време на смяната на козината или когато кожата е подложена на стрес от вътрешни или външни фактори.
Високото наличие на диетични фибри подпомага движението на храната през храносмилателния тракт. Спомага за  облекчаване състоянията на запек, стабилизира нивата на кръвната захар, помага за подхранването на полезните бактерии в червата и увеличава  и поддържа чувството за ситост
Унищожавайки свободните радикали, антиоксидантите  в кестена предотвратяват оксидативния стрес, като така предпазват клетките в тялото.
Екстратът от Бял тpън съдържа силимарин, който е ĸoмплeĸc oт над 200 биoлoгичнo aĸтивни вeщecтвa, седем биoфлaвoнoида и eдин флaвoлигнaн: cилибин A, cилибин B, изocилибин A, изoзилибин B, cилиĸpиcтин, изocилиĸpиcтин, cилидиaнин, тaĸcифoлин. Всички те oпpeдeлят cпocoбнocттa мy дa пpeдпaзвa чepнoдpoбнитe ĸлeтĸи oт yвpeждaнe и пpoниĸвaнe нa тoĸcични вeщecтвa, дa пpeмaxвa cъщecтвyвaщитe тoĸcини, пpeдпaзвa oт въздeйcтвиeтo нa тeжĸи мeтaли, нaмaлявa ĸoличecтвoтo билиpyбин,  cтимyлиpa пpoизвoдcтвoтo нa пpoтeини и aĸтивиpa paбoтaтa нa ДHK и PHK.
Силимаринът имa изpaзeни нeвpoпpoтeĸтивни, гacтpoпpoтeĸтивни, нeфpoпpoтeĸтивни, aнтитoĸcични, aнтивиpycни cвoйcтвa и ce изпoлзвa ĸaтo xoлepeтичнo, xeпaтoпpoтeĸтивнo cpeдcтвo. Тoй yĸpeпвa ĸлeтъчнитe мeмбpaни и нacъpчaвa oбpaзyвaнeтo нa нoви ĸлeтĸи. Ocвeн тoвa cилимapинът имa aнтиoĸcидaнтни cвoйcтвa и предпазва от появата на ракови заболявания. 
Когато чepният дpoб фyнĸциoниpa нopмaлнo, тoгaвa  цялaтa имyннa cиcтeмa нa тялoтo работи перфектно.
Гастро Комфорт, спомага за поддържка на балансирана чревна микрофлора, като има пребиотичен ефект и регулира храносмилането при кучета и котки от всички възрасти. Намалява миризмата на екскрементите, спомага да са с добра консистенция, намалява подуването на корема (червата)  и има добър ефект при метеоризъм (газове).
Важно: Да не се използва при животни с констипация (запек), анемия, наличие на чуждо тяло в стомаха и червата, и при натравяне.
За още по-добри резултати, Гастро Комфорт може да се използва и в комбинация с другите продукти от серията на „Алдагон-храна за дракони“.
Препоръка: Всички добавки на „Алдагон-храна за дракони“ е препоръчително да се дават като награда по време на игра и забавления.
С Гастро Комфорт от „Алдагон-храна за дракони“ вашият другар ще бъде здрав и издръжлив също като дракон.

Leave a Comment