website statistics

Боон Ос

Posted by admin 02/03/2024 0 Comment(s)

Боон Ос  - за гъвкавост, подвижност и правилен растеж на ставите и костите.


Основните вещества в продукта Боон Ос на „Алдагон-храна за дракони“ са комбинация на от Глюкозамин с Хондроитин Сулфат и МSM (метил сулфонил метан) синергично подкрепени от L-Аргинин за максимално им усвояване и ефективност. Целта на Боон ОС е поддържане и възстановяване функциите и здравето на ставите и носещото скеле на тялото. Но също така е препоръчителен профилактично като поддържаща добавка при всички здрави кучета от всяка възраст, но най-вече при средните и едрите породи.  При вече изявени ставни проблеми има целенасочено действие в три направления: предотвратяване на възпаленията и болките, възстановяване на хрущяла, и запазване на подвижността.
Възпалението на ставата се нарича „артрит”. Има много видове артрит, но двата налагащи се типа са остеоартрит и ревматоиден артрит. Може да добавим още инфекциозен и невъзпалителен артрит, спондилоартрити (в гръбначния стълб), лупус, остеопороза, мускулни болки, да не говорим за травми. 
Артритът е обратим и в някои случаи лечим. С подходящо хранене и промяна в начина на живот, вашите домашни любимци може отново да се почувстват в добро здраве и да тичат на воля. 
Новото предложение Боон Ос е с по-целенасочено действие и с по-бърз ефект, специално при страдания в двигателната система.  При създаването на един продукт „Алдагон-храна за дракони“ винаги търси най-добрите естествените решения, съчетава синергични и ефикасни съставки, които да осигурят комплексно въздействие. 
На първо място Боон Ос атакува най-острия симптом – възпалението и болката, след което спира дегенерацията и възстановява хрущяла.
За противовъзпалителният и болкоуспокояващ ефект в комбинацията отговаря Метил сулфонил метан (MSM), който е органично сярно съединение, с противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Сярата е сред най-разпространените елементи в тялото и допринася за производството на клетъчна енергия, за поддържане здравето на съединителната тъкан и ставите. Тя е ефективна при остеоартрит, бори се с възпалението, отока, болката, и помага за възстановяването на хрущяла. 
Спирането на дегенерацията и възстановяване на хрущяла се пада на Глюкозамина и Хондриотина.
Глюкозамин - въздейства главно на регенерацията на увредения ставен хрущял. Също така влияе върху метаболизма в хрущялната тъкан, подпомага изграждането на тъканите с голямо съдържание на вода, осигурява плътност на хрущялната тъкан като й придава еластичност и я предпазва от разлагане. Има и противовъзпалителен ефект, но основно действа като болкоуспокояващо средство, противооточно и стимулиращо регенерацията на изсъхналия хрущял - основна причина за болезнеността. 
Глюкозаминът представлява съставна част на дългите полизахаридни вериги на глюкозамингликаните (ГАГ), необходими за изграждането на хрущяла. Съдържа се в малки количества в храната, а в тялото се произвежда от клетките на хрущялната тъкан. 
Хондроитин - инхибитор на разрушаването на хрущяла, подпомагащ обновяването и възстановяването на клетките на тази съединителна тъкан. Хондроитинът всъщност стимулира навлизането на течност в хрущяла, което е важно за внасянето на хранителни вещества и овлажняването на тъканта и възобновяването на порьозната структура. Хондроитинът предпазва стария хрущял от преждевременно обезводняване и израждане и служи като градивен материал за новия хрущял.
L-аргининът е биологично активната форма на аминокиселината аргинин. Принадлежи към протеиногенните аминокиселини и е основна аминокиселина за кучета и котки, тъй като спомага за  
изграждане на телесните протеини, а също и за превръщане на амоняка в урея, която се екскретира в урината, тъй като е клетъчен токсин. 
L-аргининът в Боон Ос е от полза за намаляване на възпалението и подобряване на здравето на кръвоносните съдове, което е едно от най-големите му предимства и с което способства за подобряване притока на кръв и кръвообращението в тялото. В организма аргининът се превръща в азотен оксид, което води до разширяване на кръвоносните съдове, с което по лесно се транспортират по горе описаните съставки до болното място. По този начин аргининът подпомага всички органи и системи да получават достатъчно кислород и хранителни вещества за да изпълняват качествено функциите си.
 Боон Ос се прилага за по-добра гъвкавост, подвижност и правилен растеж на ставите и ставната повърхност, противовъзпалитено  и болкоуспокояващо при възникнали вече травми. Прилага се дългосрочно за поддържане на ставната повърхност при вече възникнали артрози и профилактично при здрави кучета (особено от средни и едри породи, с по тежка телесна маса), през 2 месеца целогодишно.
За още по-добри резултати, Боон Ос може да се използва и в комбинация другите продукти от серията на „Алдагон-храна за дракони“.
Препоръка: Всички добавки на „Алдагон-храна за дракони“ е препоръчително да се дават като награда по време на игра и забавления.
С Боон Ос на „Алдагон-храна за дракони“ вашите четириноги приятели ще имат здрави стави и силни сухожилия, също като на дракони.

 

Leave a Comment